lauantai 20. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 20/24

Täällä taas minä vaan Osku Opas ja MEKA TV jouluallakka 2014. Vuorossa on luukkutarina ja lyhäri numero 20.


Tänään muutama sana joulukuusta 2014. Joulukuun alku oli meikäläisten. Joulukuun ensimmäinen viikon on valtakunnallinen kehitysvammaisten teemaviikko ja tällä viikolla tuodaan kehitysvammaisten asioita esille punnittavaksi yleisesti. Satakunnassa meikäläiset järjestivät 5 eri tilaisuutta Merikarvialla, Porissa, Harjavallassa, Eurajoella ja Huittisissa. Minä olin mukana näissä kaikissa tilaisuuksissa ja meillä kaikilla oli siellä niin mukavaa.

Meikäläisten elokuvia katseltiin sitten teemaviikolla myös muualla Suomessa. 50 kappaletta Jokaisella on oikeus tietoon DVD:tä lähti jakeluun teemaviikolla katsottavaksi. Joulukuun lopulla näitä DVD levyjä meni vielä 100 kappaletta lisää jakoon ympäri ämpäri Suomea.

Miksi muuten sana meikäläinen tuntuu mukavalta, sen kertoo teille nyt Heikki Suvilehto.Viime aikoina muuten ollaan keskusteltu, onko oikein luokitella ihmisiä vaikea-, vaikeimmin tai vain -vammaisiksi. Minä tässä vähän pohdin, että pitäisikö nostaa kissa pöydälle ja puhua myös meistä kevytvammaisista tai vähävammaisista. No sanaleikit sikseen ja joulusiivoa jatkamaan hops.

Huomiseen moro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti