perjantai 12. marraskuuta 2021

Eurajoen meikäläisten hyrskynmyrskyn päivä

Tänään 12.11.2021 päätettiin pitää hyrskynmyrskyn päivä Eurajoella, kun saatiin Me Itse ry:n puheenjohtaja Jaana mukaan. Eurajoella kokoontui Otsolan kansalaisopiston elokuvapiiri ja Me Itse paikallisryhmä.

Matkalla Ari ja Jaana päivittivät hyrskynmyrskyn päivä-, viikko,- kuukausi- ja vuosisuunnitelmia, kun viime aikoina yhteisiä työpäiviä ei ole ollut tarpeeksi.

Sitten päästiin Eurajoelle ja täällä ollaan.

Terve täältä Eurajoelta

Asiaa olisi noin miljoona käsiteltävänä. Puheenjohtajat Janne ja Jaana ovat nähneet toisiaan viimeksi lokakuussa 2019 Rovaniemen Me Itse päivillä, joten päivitettävää ja päiviteltävää riittää. Tuohon väliin mahtuu yksi koronaperkele, joka on estänyt kohtaamisia.

Myös koko Eurajoen Toimarin mediaryhmä oli puolitoista vuotta koronatauolla, mutta tänä syksynä päästiin taas pienellä ryhmällä liikkeelle edistämään isoja asioita.

Olemme kokoontuneet tänä syksynä 1.10., jolloin Eurajoen meikäläisillä oli kokous ja Otsolan elokuvakurssi päästiin vihdoin aloittamaan. Silloin kokouksessa käsiteltiin puolentoista vuoden asiat taaksepäin ja toimintasuunnitelmat kahdeksi ja puoleksi vuodeksi eteenpäin. Samalla kuvattiin omia kuulumisia Satakunnan meikäläisten uutisiin.

15.10. tehtiin apurahahakemuksia, harjoiteltiin Jits -yhteyksiä Tiian kanssa sekä suunniteltiin joulukuun teemaviikon ohjelmaa että tulevia koulutuksia isomman ryhmän kanssa myöhemmin, kun nyt päästiin alkuun vasta pienen ryhmän kanssa.


Päivän puheenaiheita ja tehtäviä

- Koronapassista keskusteltiin
- Muisteltiin, mitä oltiin sovittu alkusyksynä
- Suunniteltiin 3.12. MEILLÄ ON ASIAA -tapahtumaa, jonka järjestelyihin on saatu nyt Tukiliitolta tukea
- Pidettiin kokous
- Janne ja Jaana liikelounaalla
- Tehtiin tämä hyrskynmyskyn blogi
- Iltapäivällä tehdään mitä keritään


Päivän kokous

Teuvo toimii päivän kokouksen puheenjohtajana


- Teuvo oli päivän puheenjohtajana ja Ari taustatukena sihteerinä

- Edellisen kokouksen pöytäkirja luettiin ja taloustilannetta käsiteltiin. Rahaa toimintaan olisi, mutta koronarajoitusten vuoksi toimintaa ei päästä toteuttamaan täysillä, joten rahaa jää ehkä valitettavasti käyttämättä. Tilanne on edelleen monimutkainen ja vaatii edelleen selvittelyä. Edellisessä kokouksessa päätettiin, että syksyn kansalaisopistojen kurssimaksut sekä Toimarin että Tähtitaivaan elokuvapiireistä kustannetaan Me Itse toimintarahoista, jotta päästään uudelleen käynnistämään toimintaa Eurajoella.

- Kuulumiskierros - Tähtitaivaan elokuvakurssi naputeltu, ensi-ilta tulossa 3.12. Koronatilanne rajoittaa edelleen elämään. Ari ja Jaana kertoi alueelliset kuulumiset sekä Jaana vielä valtakunnalliset Me Itse kuulumiset kaupan päälle.

- Tulevia suunnitelmia käytiin läpi ja päivitettiin. 14.12. Tukiliiton KIITOS kiertue Eurajoella jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi, mutta tapahtuma pyritään järjestämään nyt 3.12. livelähetyksenä Eurajoelta.

- Muuta esille tulevaa oli, mutta ei niitä tähän nyt kerkiä kaikkia sanomaan.

- Kokous päätettiin kello 11:01.

Lounastauko


Liikelounaalla puheenjohtajat Jaana ja Janne


Meikäläisillä kun ei ole tapana laiskotella, lounasaikakin käytettiin hyödyksi. Me Itse ry:n alueellinen työntekijä Jaana kävi palaveria Eurajoen Me Itse puheenjohtaja Jannen kanssa, kun edellisestä tapaamisesta oli kulunut koronan vuoksi jo yli kaksi vuotta.

Lounaan jälkeen jatketaan taas hommia Toimarissa, mutta mitä, se onkin sitten jo toisen blogin arvoinen juttu.

Eurajoen Toimarin Me Itse ja elokuvaryhmä
Jaana Nordlund
ja taustatuki Ari Impola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti