maanantai 29. lokakuuta 2018

Merikarvian meikäläisten toimintasuunnitelma 2019

Merikarvian Me Itse kokouksessa tehtiin 
aamutuimaan 28.10.2018 toimintasuunnitelma 2019. 
Tällaiselta nyt Merikarvialaisten yltiöoptimistinen 
suunnitelma näyttää, vaikka rahoituksesta 
ei ole vielä hajuakaan opistokautta lukuunottamatta.


Päivän kokouksen puheenjohtajana toimi Satu ja sihteerinä MarkoMerikarvian elokuvaryhmä täyttää 25 vuotta


Merikarvian mediaryhmä on todennäköisesti maailman pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut kehitysvammaisten elokuvaryhmä ja ryhmä täyttää 2019 neljännesvuosisadan eli 25 vuotta. Vuoden aikana kootaan ryhmän 25 vuotishistoriikki PDF julkaisuna ja tuodaan muutenkin esille ryhmän saavutuksia ja hyviä toimintamalleja vuoden mittaan eri tilaisuuksissa myös valtakunnallisesti.

Ryhmä kokoontuu Merikarvian työkeskuksessa. Keväällä on 6 kokoontumista joka toinen maanantain 5 tuntia kerrallaan opiston puitteissa ja syksyllä saman verran. Opiston puitteissa ryhmä saa 60 tuntia mediakoulutusta vuodessa. 

Ryhmällä on käytettävissä MEKA TV ja Satakunnan meikäläisten ammattimainen koulutus- ja kuvauslaitteisto, johon ryhmä saa jatkuvaa koulutusta.

Merikarvian ryhmä on toiminut Me Itse paikallisryhmänä 2011 lähtien ja on Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen yhteisöjäsen.

2017 Merikarvian ryhmä oli mukana tekemässä kymmenta SUOMI 100 satakuntalaista elokuvaa ja vuonna 2018 ryhmä sai kyläelokuvien tekemiseen tukea Merikarvian opisto- ja kulttuurilautakunnalta sekä Merikarvia-Seuralta. Yhteistyötä tehdään myös Merikarvian kunnan kanssa aina kun voidaan.

Omia lyhytelokuvia on tehty 58 sekä ollaan oltu mukana tekemässä KeViKe paikallistelevisio ohjelmia sekä Me Itse uutisia sekä Radio Valo Satakunta ohjelmia. 


SUUNNITELMISSA 2019


- Järjestetään oma elokuva- ja teatterileiri, jossa tehdään ilmaisutaidon harjoituksia sekä lyhytelokuva harjoitusten perusteella
- Paikallinen Myötätuulen viesti viedään Merikarvialle ja Siikaisiin kesällä 2019 ja reissusta tehdään lyhytelokuva
- Kyläelokuvia kuvataan Merikarvialla ja Siikaisissa. Tavoitteena on kuvata vähintään 2 kyläelokuvaa, toinen Leväsjoelta ja toinen Merikarvialta
 - Kutsutaan tuleva Oursiders art -läänintaitelija suunnittelemaan Merikarvian elokuvaryhmän tulevaisuutta ja sitä, miten erityistaiteesta ja erityisryhmien kulttuuritoiminnasta voisi tulla oikeaa vaihtoehtoista työtä yhteisöelokuvien tekemisen myötä
- Satakunnan meikäläisten puheenjohtaja tapaaminen pyritään järjestämään 2 kertaa vuodessa, joihin osallistutaan
- Rovaniemen Me Itse päiville lähtee puheenjohtaja
- Kehitysvammaisten teemaviikolle osallistutaan ja tehdään Me Itse joulukalenterin 2019 animaatio osuuksia
- Toimintatukea haetaan Me Itseltä ja Kehitysvammaisten Tukiliitolta sekä muihin hankkeisiin haetaan yhteistä rahoitusta Satakunnan meikäläisten ja Osallisuus teatterin kautta. Kyläelokuvien kuvauspäiviin haetaan pieniä tuotantotukia, mutta ideointia, suunnittelua, käsikirjoitusta, esituotantoa, editointia sekä muuta jälkikäsittelyä toteutetaan kansalaisopiston kurssin aikana.
- SEKKiltä toivotaan ammattimaista editointiapua enemmän. Merikarvian kuvausryhmä on osaava ja palkittu kuvausryhmänä, mutta ammattitaitoinen jälkikäsittelytaito puuttuu. Keskeneräisiä editointitöitä on useita, joita ei pystytä kansalaisopistopiirin puitteissa eikä vapaaehtoistyönä tuottamaan loppuun saakka.
- Ryhmän kotisivuja sekä Facebook sivuja päivitään ja toiminnasta kirjoitetaan blogeja.


Ei meillä muuta nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti