keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Satakunnan meikäläisten marraskuu 2023

Hei, jo on marraskuu. 

Vuosi kohta loppuu juu. 

Vaan mitä käteen jää,
kun päättyy pian vuosi tää.  


Jo on marraskuu...

Vuosi ja Taiteesta työtä 5-vuotissuunnitelma on kääntymässä lopuilleen varsin sekavissa merkeissä. Työmäärän kasvaessa resurssit vähenevät, eikä ensi vuodesta ole vielä juuri mitään tietoa. Tällä hetkellä kaikki SEKKiläiset ovat jo toista kuukautta pakkolomille ja Arilla loppuu työt myös vuoden vaihteessa käytännössä kokonaan vähäksi aikaa. Väärin sanoa, että työt loppuvat, kun työt itse asiassa lisääntyvät, mutta palkanmaksajia ei ole. Kansalaisopistokurssi jatkunevat entisellään ainakin ensi kevään, mutta laiha lohtu se tässä vaiheessa elämää on, kun palkanmaksajia löytyy vain muutamalle työtunnille.


Meneillään on monta isoa projektia, Satakunnan kokemustoimintavideot julkaistaan 29.11., joulukuun teemaviikon seminaarit, tapahtumat, ohjelmat ja markkinointi työllistää, Osallisuus teatterin näytelmää MUUTOSTEN AIKA edistetään ja koitetaan siinä sivussa tehdä Taikelle TAITEESTA TYÖTÄ loppuraporttia, mitä tässä ollaan 2019-2023 oikein saatu aikaan.


Ahdinkoa aiheuttaa erityisesti taloustilanne, SEKKin rahat on loppu loppuvuonna, meikäläisten toimintarahoista on jo tänä vuonna leikattu 25% ja tilaustyöt ovat romahtaneet 80%. Tänä vuonna on olisi vielä melkein 10000 aukko taloudessa eikä ensi vuodeksi ole vielä mitään. Kovasti koitetaan järjestää seuraaviksi vuosiksi toimintaa teemalla HYVÄ ELÄMÄ, mutta tässä vaiheessa ei vielä tiedetä onko tämä vuosi MUUTOSTEN AIKA vai LUOPUMISEN AIKA. Ankaraa on selviytymiskamppailu nyt tulevaisuuden kanssa.



Menikö niin kuin odotimme 

Tapahtuiko mitä pelkäsimme,

mitä tahdoimme. 

Ainakin me selvisimme.


Marraskuussa ei paljoa ehditä murehtia, kulkua ja toimintaa riittää ainakin vielä.


1.11. Tiia ja Ari aloitti tänään Taiken TAITEESTA TYÖTÄ 5 vuotisrapsan kokoamisen. Se kootaan taas tänä vuonna joulukalenteriksi, mutta kun kaikesta pitää leikata, niin meidän joulukalenteristakin tulee vain 23 luukun mittainen. Illalla on SEKKin syyskokous. Ari olisi jo valmis luopumaan SEKKin puheenjohtajuudesta, mutta katsotaan löytyykö uutta.


Tiialla oli marraskuun 1. kokkausvuoro

2.11. Normitorstai Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirissä, Eija harjoittelee SEKKissä ja Arille on vielä tarjolla Ahlaste tuupia.


4.11. Jaana, Santeri ja Tiia lähtevät moikkaamaan Huittisten Hulivilijä. Saattaa olla, että järjestyy myös Kuuluvammaksi treenikeikka, kun saadaan Henna Huittisista rummuttamaan mukaan.


6.11. päättyy tämän syksyn Ojantien TikTok kurssi.


7.11. Osallisuus teatteri treenaa ja illalla kokoontuu Taiteesta työtä ohjausryhmä Tiistaitiimissä etänä.


9.11. Kuuluvammaksi Eija Railo esiintyy Tekunkorvessa, kun Tiia lähtee eduskuntaan katsomaan, mitä siellä oikein touhutaan. Tämä onkin sitten syksyn ensimmäinen virallinen Kuuluvammaksi keikka. Iltapäivällä Eija ja Ari treenaa tulevia settejä.


11.11. kokoontuu Tähtitaivaan elokuvapiiri Eurajoella sekä Harjavallan/Kiukaisten ryhmä Kiukaisissa. Jaana on mukana.


12.11. riehutaan Raumalla isäinpäiväjuhlissa. Kuuluvammaksi keikalla Jaana, Tiia ja Ari.



13.11. on taas Merikarvian päivä.


14.11. Osallisuus teatterin näytelmän läpimenopäivä, MUUTOSTEN AIKA alkaa olla pian esitysvalmiina.


15.11. Tiia ja Ari osallistuu Taikusydämen verkostopalaveriin.


16.11. Normitorstai Tekunkorvessa, Eijan treeneissä SEKKissä ja Ari iltapuolella tuupissa.


18.11. lähtee Eurajoen Intensiivinen elokuvakurssi joululomille.


21.11. Osallisuus teatteri treenaa.


23.11. Normitorstai Tekunkorvessa, Eijan treeneissä SEKKissä ja Ari iltapuolella tuupissa, joka lähtee tällä kohtaa joululomille tämäkin ryhmä.


25.11. Huittisten Hulivilit lähtee joululomille.


27.11. Merikarvian meikäläisten viimeinen opistopäivä.


28.11. Osallisuus teatterin MUUTOSTEN AIKA kenraaliharjoitukset.


29.11. Satasairaalassa HYTE seminaari, jossa ensi-illassa 4 kpl Tiian ja Arin tuottamaa kokemustoimintavideoita. Näin saadaan sitten yksi vuoden tärkeimmistä projekteista maaliin.


30.11. päästetään Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri joululomille ja sitten vielä viilataan Eijan kanssa SEKKissä viimeisiä laulukuvioita joulukuun keikkoja varten.


Luppoaikoina sitten väännetään Taiteesta työtä loppuraporttia ja koitetaan käynnistää ensi vuodeksi HYVÄ ELÄMÄ -hanketta. 


Oli kyllä tänäkin vuonna hankala alkuvuosi, ensi vuodesta saattaa tulla vieläkin hankalampi, mutta täytyy vain uskaltaa unelmoida ja toivoa, että täältä vielä noustaan.


Tietää ei voi kun vuoden aloittaa. 

Mitä tulee tapahtumaan. 

Täytyy vain uskaltaa, 

lähteä katsomaan.


Laulun sanat Tiia Takala
Kirjoitus Ari Impola





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti