perjantai 4. elokuuta 2023

Satakunnan meikäläisten elokuu 2023

Satakunnan meikäläisten toiminnan ehkä viimeinen syksy on alkanut. On elonkorjuun aika, mutta olo on aika jakomielinen, töitä olisi yllin kyllin, mutta tuki toimintaan on riittämätöntä. Uuden hallituksen leikkauslista koskee kipeästi Satakunnan meikäläisiä joka suunnasta, eikä ensi vuoden toiminnasta ole enää mitään varmuutta. Alkuvuonna oli toiminnasta enemmän menoja kuin tuloja ja loppuvuosi näyttää vieläkin ankeammalta.

Menossa on viimeinen Taiteesta työtä 5 vuotissuunnitelman toimintavuosi. Jotenkin selvittiin koronasta, Venäjän sodasta, inflaatiosta ja energiatalouskriisistä, mutta nyt tuntuu, että Orpon hallitus onnistuu katkaisemaan kamelin selän, jos leikkauslistat toteutuvat suunnitelmien mukaan. 

Nyt elokuussa kuitenkin koitetaan toimia niin kuin ollaan sovittu.

Elokuussa Merikarvialla - kuva Satu Yliknuussi


Elokorjuu aloitettiin jo heinäkuun viimeisenä päivänä syksyä ja loppuvuotta hahmotellessa Arin ja Tiian kanssa.

1.8. Tiia oli Monituotteessa ja Ari järjesteli kotitoimistoa kesän jäljiltä.

2.-4.8. Aloitettiin ryhmätyöskentely Merikarvian meikäläisten mediaryhmän elokuvaleirillä, jolle päätettiin antaa nimi Utu-työleiri. Paljon saatiinkin aikaan, vaikka tulevaisuus näyttää nyt aika utuisalta.

8.8. aloitetaan Osallisuus teatterin kausi suunnittelemalla ja harjoittelemalla tulevia keikkoja. Iltapäivällä Eija, Jaana, Tiia ja Ari pohtivat syksyä ja tekevät käsikirjoitusta tuleviin esityksiin. Illalla kokoontuu Tiistaitiimi etänä pohtimaan alueellisen yhteistyön tulevaisuutta.

10.8. on tuotantopalaveri seuraavasta Satakunnan kokemustoimintavideosta.

12.8. Eurajoen meikäläiset ovat Eurajoen markkinoillta esittelemässä Me Itse meikäläistoimintaa sekä meikäläisen kokemustoimintaa. Mukana myös Jaana ja Tiia sekä Tähtitaivaan elokuvapiiri.

15.8. on teatteripäivä ja Kuuluvammaksi harjoittelupäivä Monituotteessa.

16.8. kävellään Uudenkoiviston muistelijoiden kanssa Impolassa tutkimassa ja muistelemassa maiseman ja ympäristön muuttumista 60 luvulta lähtien Impolan kaupunginosan näkökulmasta katsottuna.

17.8. osallistutaan Merikarvian työkeskuksen 40 vuotisjuhlaan, esillä myös Kuuluvammaksi esittämässä muutamaa laulua.

18.8. onkin sitten vuoden yksi kohokohdista eli Blue Sea Film Festival, jonne ollaan nyt viemässä SEKKin 30 vuotisjuhlan vuoksi 3 juhlanäytöstä. MEKA TV porukoilta tulee lähes joka ryhmältä ensi-ilta sinne, joten vipinää riittää editointimyllyssä, kun mitään aivan valmista ei vielä ole.

22.8. jatkuu taas arki Osallisuus teatterin kanssa.

26.8. Kuuluvammaksi aloittaa Porin korttelifestivaalit Kaupunkiolohuoneessa kello 15:00.

29.8. on taas teatterin treenit, jolloin valmistellaan kiivaasti 8.9. Lukutaitopäivän ohjelmaa. 

Vaikka allakka näyttää kohtuulisen tyhjältä, yhdellä puolipalkallisella ohjaajalla sekä osa-aikaisella kokemustoimijalla riittää työtä ja tuskaa 108 tehtävän työlistan kanssa. Elokuviakin taitaa olla melkein parikymmentä kesken ja tulevaisuutta tarttis rakentaa kiivaammin kuin sielu sietää, jotta ensi vuodeksi löytyisi toiminnalle vielä jatkoa Orpon hallituksen leikkauslistoista huolimatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti