perjantai 2. joulukuuta 2022

Satakunnan meikäläisten joulukuu 2022

Satakunnan meikäläisten vuoden viimeinen toimintakuukausi alkaa kokolailla jakomielisissä tunnelmissa. Toisaalta KeViKe ja MEKA TV sekä Myötätuulen viestin juhlavuosi ollaan saamassa kunnialla purkkiin ja on kyllä täysi syy olla tyytyväinen yhdessä tekemäämme työhön viimeisen 30 vuoden aikana. Toisaalta vaikka tekemistä ja toimintaa on taas laajemmin ja merkittävämmin kuin koskaan, niin rahaa uuden toimintavuoden aloittamiseen on vähemmän kuin koskaan. 0 budjetti tietää taas vuoden vaihteessa vakavaa mietintää, pystyykö Satakunnan meikäläistoimintaa enää millään tapaa jatkamaan. Toiveet ovat lottovoitossa ja joulupukissa, joten heikolta näyttää tulevaisuus vuoden vaihteen taas jälkeen.

Eipä itku ole ennenkään auttanut markkinoilla, joten ainakin joulukuun alku mennään täysin purjein vastatuuleenkin. Myötätuulen viestihän ei saanut tukea 30 vuotis juhlakiertueeseen, mutta MEKA TV juhlakiertue jatkuu muun työn ohessa. 

Tiia ja Ari työstää joulutonttuina MEKA TV 30 vuotta Joulukalenteria. Täytyyhän sitä 30 vuotis juhlavuonna olla 31 luukkua joulukalenterissa, kun on sentään jo 31 toimintavuosi menossa. Joulukalenterissa puretaan perinteisesti menneen vuoden toimintoja ja samalla se on Taiken Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelman vuoden raportti. Samalla jokaisessa 30 luukussa muistellaan vuosi kerrallaan, mitä kunakin vuonna ollaan tehty. 31 luukussa tietenkin kiitetään ja arvioidaan tätä 31. toimintavuotta.

Joulukuun menoallakka 2022

Dansku ja Samu keikalla Tekunkorvessa

1.12. Porissa vieraita Vantaalta Dansku ja Keltainen kuu. Ensin toteutettiin 7/15 Yhdessä ME selvitään -kiertueen tapaaminen Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirissä. Sitten jatkettiin kiertuetta 8/15 tapahtumasta SEKKiin, josta lähetettiin maailmalle Näkyvämmäksi live YouTubessa. 



2.12. Yhdessä ME selvitään -kiertuen 9/15 tapaaminen Eurajoella, jossa on Eurajoen meikäläiset kokoustavat ja viettävän pikkujoulua ruokailun merkeissä. Jaana ja Tiia ovat mukana.

3.12. Kansainvälisenä vammaisten päivänä riehutaan Huittisten kaupugintalolla 10/15 kiertueen tapahtumassa. Vierailevina tähtinä Jaana ja Jasmin Blomander.

Huittisten kaupungintalolla tavataan 3.12.

7.12. Rauman meikäläiset järjestävät 11/15 Yhdessä ME selvitään tapahtuman Rauman Kaunisjäven hyvinvointikeskuksessa, jossa näytetään ensi-illassa muistitietoelokuva Nummen kaupunginosasta. Illalla kokoontuu Satakunnan Tukipiiri SEKKissä 12/15 tapaamisessa, jossa Jaana ja Ari kertoo Tukipiirille, mitä kaikkea ollaan saatu tänä vuonna aikaan ja mitä tukea tarvitaan, jossa voidaan ensi vuonna jatkaa toimintaa ja hyvää yhteistyötä.

Raumalla tavataan 7.12.

8.12. Arilla on vapaapäivä ja Tiia osallistuu Satakulttuuria päätöstapahtumaan. Tiian toimi Satakulttuuria hankkeen ohjausryhmässä.

10.12. on 13/15 Yhdessä ME selvitään -kiertueen yleisötapahtuma Kiukaisten Jokimutkassa. Vierailevina tähtinä Jaana ja Tiia.

12.12. ollaan pitkästä aikaa SEKKissä ilman mitään erityistä tehtävää.

13.12. on 14/15 tapahtumana Osallisuus teatterin dokumenttinäytelmä Mieluummin yhdessä kuin yksin -toinen esitys Rakastajat teatterin Hilkkasalissa. Illalla 15/15 kiertueen viimeinen tapahtuma on Tiistaitiimin etäpikkujoulut, jonne sopii kenen tahansta tulla meitä tapaamaan.

14.-15.12. menee Tiian ja Arin ihmellessä SEKKissä, että mitä ihmettä sitä onkaan taas tullut tehdyksi ja missä hitossa kaikki kiertueella käytetyt esitys- ja tuotantokamat oikein ovat.

19.12. Arilla on Satakunnan kokemustoimijoiden viestintäryhmän palaveri. Loppupäivänä Tiian ja Ari jatkaa epätoivoista joulusiivousta.

21.-22.12. Tiia ja Ari laittavat lapun luukulle ja lähtevät joululomille.

Tiialla alkaa joululoma, Ari ottaa ylityötunteja pois ja näillä näkymin jää työttömäksi vuoden vaihteessa. Samalla jää koko Satakunnan meikäläisten MEKA TV toiminta epämääräiselle katkolle, jatkosta ei joulukuun alussa ainakaan ole mitään varmuutta tai tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti