tiistai 1. marraskuuta 2022

Satakunnan meikäläisten marraskuun kulkuennuste 2022

Myrskyisältä ja epävarmuustekijöitä täynnä näyttää Satakunnan meikäläisten marraskuu 2022 ennusteiden mukaan. Tehtävää on paljon, työaikaa niukasti tehtäviin nähden ja koronankin kanssa taas joudutaan juoksemaan kilpaa, että kaikki sovitut tehtävät saadaan tehtyä.

Marraskuun Satakunnan meikäläisten sääennuste

Nyt alkaa myös syysloman päätyttyä loppurutistus KeViKe ja MEKA TV 30 vuotta juhlavuoden kanssa, joka huipentuu kehitysvammaisten teemaviikon ympärille joulukuussa.

Loppuvuoden suuria ponnistuksia on vielä Yhdesäs ME selvitään -seminaarin järjestelyt, Mieluummin yhdessä kuin yksin -Osallisuus teatterin näytelmän ensi-ilta, Näkyvämmäksi -loppuseminaari sekä kaikkien meikäläisryhmien pienemmät tapahtuma sekä tapaamiset.

Suuri murheenryyni on taas se, että toiminta on taas kokonaan katkolla vuoden vaihteessa, ensi vuoden rahoitus ja toiminta on vielä tammikuussa lähes kokonaan auki. Myös SEKKin työntekijät ovat pakkolomilla joulukuussa, joten vaikeaksi menee Satakunnan meikäläisten yhteiselämä täällä.

Työtilanne on nyt se, että Arilla on edelleen puolipäivätyötä Taiken Taiteesta työtä hankkeessa vuoden loppuun ja sitten sekin taas loppuu. Opistotunnit alkavat vähentyö, mutta muutamat tilaustyöt pitävät Arin leivänsyrjässä kiinni vuoden loppuun. Tiia työskentelee Ari työparina 3 päivänä viikossa SEKKin työharjoittelijana sekä työstää Monituotteessa teatterin ensi-iltaa ja seminaarin ohjelmaa. Jaana toimii Arin työparina Me Itse tapaamisissa ja tapahtumien järjestelyillä 1-2 päivänä viikossa. Milla ohjaa Monituotteessa tiistaisin teatterin ensi-iltaa SEKKin työntekijänä.

Mitäs sitten marraskuun allakka sanoo?

1.11. Osallisuus teatteri treenaa syksyn ensi-iltaa. Käsiksen runko on valmiina, mutta katsotaan nyt kuinka käy, tänään menee käsis kokolailla uusiks. Myös 29.11. seminaarin järjestelyt ovat pahasti rempallaan, uusiks menee tänään myös seminaarin juonnot. Illalla kokoontuu Satakunnan meikäläisten Tiistaitiimi etänä, jossa käydään yhdessä läpi loppuvuoden toiminnat ja käsitellään ensi vuoden murheet.

Aikakonetta tarvittaisiin, kun ei oikein aika riitä kaiken tekemiseen

2.11. Arilla on Satakunnan kokemustoiminta ohjausryhmän sekä viestintäryhmän palaveri, mutta hyviä uutisia ei sinnekään ole kerrottavana eikä luultavasti sieltäkään suunnasta pelastusta toiminnan jatkumiselle ole. Ari kuitenkin jatkaa ohjausryhmässä vielä ensi vuonna, vaikka toiminnasta ei ole mitään varmuutta tällä hetkellä. Iltapäivällä Ari ja Tiia editoi ja työstää epätoivoisesti keskeneräisiä töitä sen verran mitä sielu sietää.

3.11. Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri kokoontuu.

5.11. Harjavallan ja Kiukaisten meikäläiset kokoontuu.

7.11. Ojantien TikTok kurssin viimeinen kokoontuminen. Kurssin tuotokset ovat syksyn aikana keräänneet taas mukavasti kymmeniä tuhansia seuraajia.

8.11. Teatteri- ja seminaari treenit Monituotteessa.

9.11. Rauman meikäläisten Nummen muisteluelokuvan kuvaukset yhdessä Rauman museon ystävät ry:n ja Rauman palvelutorin kanssa.

10.11. Tekunkorven piiri kokoontuu ja illalla olisi Arille tarjota Me Itse taustatuki tapaaminen etänä.

12.11. Huittisten Hulivilit kokoontuu suunnittelemaan 3.12. tapahtuman ohjelmaa.

14.11. Merikarvian meikäläisten päivä.

15.11. Porin meikäläisten päivä, näytelmä harjoituksia ja seminaarijärjestelyitä.

17.11. Tekunkorpi kokoontuu.

19.11. Harjavallan ja Kiukaisten pikkujoulutapahtuma, vierailevina tähtinä Jaana ja luultavasti Eija. Jos Eija pääsee mukaan, niin sitten olisi siellä hänellä musiikkikeikka.

21.11. Porin perusturvan kanssa palaveri Tiian työkuvioista. Illalla Kankaanpää Yhdessä ME selvitään -iltamat. Iltamien piti olla jo 7.11., mutta jouduttiin siirtämään tänne koronatilanteen vuoksi. Vierailevina tähtinä Jaana ja Tiia sekä mahdollisesti osa HPNN porukasta.

22.11. Monituote on kiinni muuton vuoksi, joten ei treenejä.

24.11. Tekunkorpi kokoontuu.

28.11. Merikarvia kokoontuu pikkujoulujen merkeissä.

29.11. Vuoden päätapahtuma Yhdessä ME selvitään -15. valtakunnallinen elokuva- ja teatteriseminaari Porissa sekä Mieluummin yhdessä kuin yksin -näytelmän ensi-ilta. Vierailevina tähtinä mm. Rakastajat teatteri ja Dansku ja Keltainen kuu.

Dansku ja Keltainen kuu keikalla Vantaalla

30.11. Dansku ja Keltainen kuu äänityksiä SEKKissä.

Tähän päättyy marraskuu, mutta kun ISO pyörä pyörii, niin vauhtia riittää vielä joulukuullekin. Valitettavasti SEKKin työntekijät jäävät pakkolomille, mutta Arin ja Tiian sekä Jaanankin työt jatkuvat vielä joulukuussa.

1.12. Aamupäivällä Tekunkorpi ja iltapäivällä Näkyvämmäksi -loppusemiaari, jossa Eija, Jaana, Tiia, Anne ja Ari esittelevät vuoden hienointa hanketta, jonka haluamme näkyvämmäksi. Vieraina myös Dansku ja Keltainen kuu.

2.12. Eurajoen meikäläisten pikkujoulut.

3.12. Huittisten Yhdessä ME selvitään -tapahtuma. 

7.12. Satakunnan meikäläisten teemaviikon päättää Rauman meikäläisten Nummen muistitietoelokuvien ensi-illat Raumalla. Samana iltana myös Satakunnan Tukipiiri tulee kokoustamaan SEKKiin ja Jaana sekä Tiia esittelevät vuoden aikana toteutunutta toimintaa sekä ensi vuoden suunnitelmia.

13.12. on vielä Osallisuus teatterin toinen esitys Rakastajat teatterin Hilkkasalissa, jonka jälkeen vielä teatteri viettää esityskauden hautajaisia sekä pikkujouluja.

Joulukuussa Ari ja Tiia kokonaa vielä Taiken Taiteesta työtä hankkeen joulukalenteria ja raporttia sekä niputtaa koko helkkarin KeViKe ja MEKA TV 30 vuotis juhlavuoden 31 luukkuisessa joulukuun kalenterissa.

Seuraava merkittävä päivä on 22.12., jolloin Ari ja Tiia jäävät joululomille ja toivovat pirusti, että joulupukki toisi meille tammikuuksi jostain palkallisia töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti