torstai 3. kesäkuuta 2021

Satakunnan meikäläisten kesäkuu 2021

Satakunnan meikäläiset alkavat päästä jälleen kerran koronaeristyksistä vauhtiin ja toivottavasti paremmalla tuurilla kuin aikaisemmista eristyksistä. Huhtikuusta lähtien toimintaa ollaan pyöritetty lähes täysillä vaikka ei olla päästy kulkemaan vielä vapaasti. Tällä hetkellä työllistää Taiken TAITEESTA TYÖTÄ -hanke puolipäiväisesti sekä iso tilaustyö Tukiliiton 60 juhlavuoteen liittyen sekä nippu pienempiä tilaustöitä. 

Meikäläisten taustatuki Ari on kokolailla täystyöllistetty ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ja se taas merkitsee sitä, että Satakunnan meikäläiset menevät nyt vähän vajaalla teholla taustatuen vähäisyyden vuoksi, mutta kovasti koitetaan rynnistää ja uudelleenrakentaa toimintaa koronaraunioista uuteen uskoon.

jKr eli Koronajälkeistä elämää rakentamassa


Tiia on nyt remmissä 3-4 päivänä viikossa SEKKissä avotöissä sekä tekee myös palkallisten tuntitöiden voimin Arin kanssa Tukiliiton juhlavideoita. Jaana on palkkatyössä Me Itse listoilla ja on mukana 1-2 päivää viikossa erilaisissa vaikuttamistehtävissä myös täällä Satakunnassa. Vaikka tälle vuodelle saatiin vähemmän palkkatukea ohjaukseen kuin kahtena viime vuotena, tällä hetkellä ei sovi valittaa ainakaan työn vähyyttä.

SEKKin TAITEESTA TYÖTÄ -työläiset

Katsotaanpas, miten mennään ennusteiden mukaan kesäkuu

1.6. Osallisuus teatteri kuvasi viime vuoden näytelmää Kohti uutta epänormaalia elokuvaksi. Iltapäivällä HPNN treenasi uutta Tiian sanoittamaa laulua Tukiliiton juhlavideolle.

2.6. SEKKissä editointiin ja kuvattiin tukka putkella Tukiliiton elokuvaa.

3.6. Jaana ja HPNN työsti hartiavoimin Tukiliiton elokuvaa, jonka viimeisenä kuvauspäivänä äänitettiin ja kuvattiin siis HPNN uusi laulu Kiitos ei aina sanoja tarvitse.

4.-5.6. Ari editoi Tukiliiton elokuvia ja muut lepäävät.

7.6. on Tukiliiton raakaleikkaukset tarkistusvaiheessa ja tehdään viimeisiä silauksia. Illalla on Kankaanpään Pörriäisten kokous, mutta tällä kertaa me muut emme sinne jouda.

8.6. Osallisuus teatteri ja HPNN treenaa. Tähän päivään osuu myös Tukiliiton juhlaelokuvien deadline.

9.6. Jaana ja Tiia sekä Ari osallistuvat Satakunnan kokemustoiminnan kesätapaamiseen. Tapaamisessa tutustutaan kokemusasiantuntijoihin sekä uuteen ohjausryhmään, johon Arikin kuuluu, tosin vanhana konkarina.

10.6. kokoontuu Porin erityistaidetoiminnan yhteistyöryhmä Monituotteessa. Ari ja Tiia ovat paikan päällä sekä Jaana etänä. Ensisijaisena asiana on katsoa, miten SEKKin ja Porin kaupungin kumppanuussopimuksesta saadaan kaikki hyöty yhdessä irti. 

Viikonloppuna tietysti juhlitaan Tukiliiton 60 vuotisjuhlaa etänä ja muutama elokuva julkaistaan siinä sivussa, jotka ovat työllistäneet meikäläisiä viimeiset viikot.

12.6. Harjavallan ja Kiukaisten Huimaveikot tapaavat kesäelokuvan suunnittelun merkeissä Kiukaisissa.

Kiukaisissa tavataan taas 12.6.

14.6. jatketaan taas TAITEESTA TYÖTÄ -hanketta kaksi käsin, kun ollaan saatu Tukiliiton videot kunnialla julkaistua. Maakunnalliset hommat käynnistetään Merikarvialla.

15.6. laitetaan Osallisuus teatteri kesälomille. Teatteri on toiminut koronaeristystenkin aikana etänä ja homma on edennyt niin, että pitkä kesäloma on ansaittua.

16.6. mennään joukolla tapaamaan Huittisten Hulivilejä.

17.6. alkaa Rauman kaupunginosien muistitiedon elokuvien kuvaukset. Päivällä kuvataan vanhassa Raumassa ja iltapuolella mennään Kuuskajaskariin kuvaamaan saaristolaismuistoja.

21.-22.6. on Kankaanpään Ilmaisutaidon pajojen vuoro. Mukaan lähtee Jaana sekä Osallisuus teatterista Eija sekä Tiia.

Juhannuksen tienoilla on vielä 4 tyhjää päivää allakassa Rauman varakuvauspäivinä ja Merikarvian elokuvillekin pitää varata aikaa, joten kesäkuun allakka alkaa olla tupaten täynnä niin, ettei oikein sanotuksi taas saa.

Heinäkuun alussa lukee allakassa vielä Lahti, Kiukainen, Rauma ja Huittisten Ilmaisutaidon pajapäivät, joten touhua riittää ennen 9.7. alkavaa kesälomataukoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti