maanantai 25. syyskuuta 2017

Merikarvialta moro

Syyskausi alkoi sitten Merikarviallakin. Syyskaudella kokoonnutaan 6 kertaa joka toinen maanantai ja touhutaan koko päivän kerrallaan. 

Ensin pidettiin Me Itse Merikarvian kokous ja käsiteltiin tulevia asioita YT neuvotteluiden merkeissä. Jouduttiin tekemään muutamia ikäviä päätöksiä, mutta myös mukavia. Tehtäviä on joka tapauksessa aivan liikaa, jotka pitää hoitaa aivan liian pienellä taustatuella ja rahalla, mutta periksi ei anneta.


Kokouksen jälkeen tehtiin kalusto inventaario ja täytyy sanoa, että ainakin koulutus- ja toimintakaluston osalta näyttää hyvältä.


Eikä Merikarvian kansalaisopistopiirin puitteissakaan ole moittimista. Homma jatkuu ja etenee kuin juna.
Aamupäivä meni suunnitellessa ja inventaarion merkeissä ja vasta iltapäivällä päästiin kunnolla hommiin käsiksi. 

Ensin kuvattiin Merikarvian osuus syksyn Satakunnan meikäläisten uutisista.

Piirikausi on 24. ja elokuvia vuosien mittaan ollaan tehty 44. 

Tänä vuonna ei olla saatu vielä yhtään valmiiksi, mutta työn alla on 9 lyhytelokuvaa. Näistä on 4 kpl Myötätuulen viestejä ja 4 kpl Kyläelämää elokuvia ja yksi omakin juttu sitten vielä saadaan aikaan, jos ei kauheasti laiskotella.

Nämä kaikki ovat sitten muuten myös virallisia SUOMI 100 juhlavuoden elokuvia.Merikarvian sihteerille Markolle tehtiin uusi Facebook sivu, kun vanha oli kesän aikana hävinnyt johonkin. Ja kaikkea sen sellaista häärättiin kuka oikealla ja kuka vasemmalla kädellä.

Juhanin kanssa päivitettiin Merikarvian ryhmän kotisivut ajan tasalle.


Sitten katsottiin elokuva Karvian kyläkierros, joka kuvattiin samalla kertaa kuin Myötätuulen viesti oli Karviassa Merikarvian meikäläisten vetämänä 5.6.2017. 
Elokuvaa katsottiin jo siitäkin syystä tarkkaan, sillä päivän kuvauksista tehdään toinenkin elokuva eli Myötätuulen viesti Karviassa. Samoja juttuja ei molempiin leffoihin tule, joten nyt tiedätään tehdä erilainen juttu siitä toisesta. Ja sitten ennen kahvia vielä raakaleikkasimme koko jutun. Honkajoen Myötätuulen viestinkin raakaleikkausta hieman suunniteltiin, muttei päästy alkua pidemmälle.
Iltapäivällä ohjaaja Ari pystytti toimiston Krookan satamaan, pakkohan noita toimistotöitäkin on joskus tehdä. Iltasella on vielä palaveri Merikarvia seuran kanssa tulevasta kyläelokuvasta. Tarkoitus on kuvata 9.10. Merikarvian kyläkierroselokuva, joka kertoo Merikarvian rantatiellä olevien kylien kyläelämästä. Tarkoituksena on, että Merikarvia seura huolehtii sisällöstä ja Mediapiiri hoitaa kuvaukset äänityksineen.


Eipä tässä nyt paljoa muuta tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti