tiistai 13. elokuuta 2024

Porin meikäläisiltä ja Santerilta syyskauden avausta

Moi taas!

Täällä Santeri. Minulle kuuluu hyvää.


Kesäloma meni levätessä ja nyt on voimia syksyyn.


Ensimmäinen syyskauden tapahtuma on 23.8  Raumalla Sinisen Meren Elokuvajuhlat, jossa olen koko päivän edustamassa Porin Me Itseä ja SEKKiä.


Blue Sea Film Festivaalien ohjelma 23.8.2024

Siellä vietetään neljän ryhmän kolme kymppisiä, kun Monituotteen, Ojatien, Merikarvian ja Eurajoen elokuvaryhmät täyttää 30 vuotta.


Siitä viikon päästä lähden ulkomaille Hollantiin torstaista sunnuntaihin.


Siitä sitten 10.9. aukeaa Neljä vuosikymmentä yhteisöelokuvaa näyttely Satakunnassa Satakunnan museossa.


Osallisuuden jäljillä Satakunnan museolla


Hyvää syksy aloitusta





Santeri Saarinen
Porin Me Itse puheenjohtaja
SEKK hallituksen jäsen

torstai 1. elokuuta 2024

Satakunnan meikäläisten elokuu 2024

Kesälomat lomittu ja loppuvuoden mittainen loppukiri alkaa ainakin yhdellä ohjaajalla. Tämä vuosi mennään täysin purjein eteenpäin, mutta mihin suuntaan, ensi vuodesta ei ole vielä hajuakaan. Pelonsekaisin tunnelmin edetään, miten nykyhallituksen aiheuttamista leikkauksista selvitään. Periksi ei kuitenkaan anneta ja nyt yritetäänkin sitten tehdä kaikin mahdollisin tavoin näkyvämmäksi, kuuluvammaksi ja tarpeelliseksi myös toiminnan rahoittajien silmissä.

Aamukahvilla aloitetaan elokuu

Näin menee elokuu 2024 ennusteiden mukaan

1. päivänä Ari ja Tiia pitää suunnittelupäivän jossain ja koittaa saada loppuvuoden asiat järjestykseen.

2.-4. vietetään Huittisten Hulivilien kanssa Ilmaisutaidon pajapäiviä Karhiniemen kyläkartanolla.

3. työpäivänä ollaan vielä ihan pihalla

3. päivä lauantaina Hulivilit järjestävät IHAN PIHALLA -tapahtuman kyläkartanon pihamaalla kyläläisille ja vähän muillekin uteliaille ja kiinnostuneille. Jaana aloittaa myös tässä kohtaa syyskauden hommelit ja tulee suoraan keikalle.

4. päivä rakennetaan ja kootaan taas SEKKissä Osallisuuden jäljillä -Satakunnan museon näyttelyä joka ikinen työpäivä mitä ehditään joka ikisessä käänteessä.

5. päivä Tiia työskentelee Monituotteessa jonkin aikaa ja sitten pitää mennä museon näyttelypalaveriin. Illalla kokoontuu myös Satakunnan meikäläisten ja HYVÄ ELÄMÄ -hankkeen Tiistaitiimi etänä kuulemaan, missä loman jälkeen mennään.

10. päivä on suunniteltu Eurajoen tapaamista.

12. päivänä Kirjastopalaveri ja Hyvis kuvauksia

16. päivänä osallistutaan Huittisten Jokifestivaaleihin.

17. päivän tavataan Eurajoen markkinoilla Eurajoen elokuvaporukoiden kanssa. Rauman meikäläiset kokoontuu Verkkokarilla.

20. päivänä on Osallisuus teatterin syyskauden suunnittelupäivä

23. päivänä tavataan täällä isolla porukalla

23. päivä onkin sitten SUURI juhlapäivä Raumalla Blue Sea Film Festivaaleilla. Siellä juhlitaan ankarasti mm. Veikko Rantasen oloneuvokseksi siirtymistä sekä Merikarvian, Monituotteen, Ojantien ja Eurajoen elokuvaryhmien 30 vuotis juhlaa. Linja-autolla mennään Raumalle isolla porukalla tänä vuonna.

27. päivänä teatteria ja Kuuluvammaksi treeniä.

Luppoaikoina sitten kootaan Blue Sea Film Festivaaleille 3 elokuvanäytöstä ensi-iltoineen, Osallisuuden jäljillä -museonäyttelyä sekä valmistaudutaan syksyn keikkaputkeen.


Syksyn suurin urakka

Hurja kuukausi siis tulossa, jonka perimmäinen tarkoitus on tulla niin näkyväksi, kuuluvaksi ja tarpeelliseksi, että toimintaa on vielä ensi vuonnakin elokuussa.